Loading...

UX & Visual Design

"A brand for a company is like a reputation for a person. You earn reputation by trying to do hard things well."

Jeff Bezos

Storytelling - ofwel verhalen vertellen - is de sleutel tot elk succes. Van toepassing op alles wat wij als mensen doen. Het is hoe we met elkaar verbinden. Het is hoe we van elkaar leren. Daarom, een goed communicatie-plan begint in de basis bij storytelling. Wat is het verhaal van je organisatie? Wat zijn je principes? En waar wil je naar toe? Als je deze basis goed weet over te brengen - in dezelfde begrijpbare taal van degenen die luisteren - volgt vanzelf de verdere invulling ervan.

Zo ook bij het creëren van een merkidentiteit draait het vooral om het verhaal dat je wil vertellen. Niet alleen over wat je wil uitstralen met je producten en diensten, maar ook over de mensen die er aan werken. Dus over wie je wilt zijn en wat je wilt betekenen voor je klanten / gebruikers. Dat is mijn vertrekpunt als ik bij branding bezig ga.

"Design can be art. Design can be aesthetics. Design is so simple, that’s why it is so complicated"

Paul Rand

Mijn loopbaan als ontwerper begon met grafische vormgeving. Tijdens mijn studietijd was ik geregeld bezig was met print & drukwerk voor studieopdrachten en later als als freelancer. Grafische vormgeving is altijd een belangrijk onderdeel van mijn werk geweest. Bij het maken projectpresentaties en promotiemateriaal.

"Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works."

Steve Jobs

Als UX-designer vertaal ik gebruikersbehoeften naar visueel aantrekkelijke, intuïtieve en gebruiksvriendelijke oplossingen, waarbij ik het gebruiksgemak, het visuele aspect en de techniek met elkaar weet te verweven.

Ik spreek geregeld met de klant en/of gebruikers om ideeën, schetsen of prototypes middels usabilitytests te valideren, om met elkaar te komen tot de beste gebruikservaring.

In teamverband heb ik aan de ontwikkeling van diverse native apps gewerkt. Als designer was ik bezig met concepten voor nieuwe functies, storyboards, look & feel, functioneel testen van apps en alle visuals (afbeeldingen, iconen), rekening houdend met de technische impact van bepaalde ontwerpkeuzes en OS-richtlijnen.

"People don't buy what you do; they buy why you do it. And what you do simply proves what you believe"

Simon Sinek

Content is geen king. Al steek je al je tijd en energie aan de inhoud en uitstraling van je website - hoe mooi je webwinkeltje ook is, als je geen bezoekers aantrekt zal je niets verkopen. Digital marketing is onontbeerlijk om succes te hebben.

Een webwinkel kun je vergelijken met een fysieke kledingwinkel. Als winkelier kun je zien wie je winkel binnenkomt, welke route mensen door je winkel lopen, bij welke rekjes ze wel of niet stoppen. Je kunt ze een vraag stellen: “Wat zoekt u precies?” Je kunt zien wat ze eventueel passen, wat ze uiteindelijk kopen en soms ook weer terugbrengen.

In feite werkt het bij een website precies hetzelfde. Om de conversie te verhogen is het van belang dat je gebruikersstromen inzichtelijk maakt, analyseert en op basis daarvan eventueel een aanpassing doet. Hierbij maak ik gebruik van o.a. usabilitytests, SEO, Google Tag Manager, analytics, heatmaps, AB-tests, polls, etc.. Ik heb gemerkt, hoe langer je op deze manier werkt, hoe meer gevoel je krijgt in wat wel en niet werkt voor jouw specifieke doelgroep en product. Mijn basiskennis op dit gebied heb ik uitgebreid met diverse trainingen/cursussen.

"What i like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce."

Karl Lagerfeld

Copywriting is een belangrijk onderdeel het werk wat ik doe. Tekst is in feite één van de drie componenten - de andere twee zijn illustraties en vormen - van het werk dat je als ontwerper zichtbaar maakt. Mijn copywriting-skills heb ik ontdekt dankzij mijn passie voor het schrijven over mijn belevenissen op de fiets en op reis. Een aantal van mijn blogs zijn viraal gegaan via social media.

Het is telkens weer een uitdaging om geschikt fotomateriaal te vinden voor campagnemateriaal en websites. Stockfoto’s komen meestal nep over. De fotografie doe daarom liever zelf. Soms neem ik de camera zelf ter hand, maar als het budget het toelaat stuur ik het liefste een professionele fotograaf op pad.